Spectacolul de operă "Nunta lui Figaro", de W.A. Mozart, în dublă reprezentaţie, şi baletul "Spărgătorul de nuci", de Piotr Ilici Ceaikovski, sunt programate, în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie la Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baletul "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski este programat marţi, de la ora 18.30. Premiera baletului a avut loc în capitala culturală şi politică a Rusiei ţariste, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, în decembrie 1892, iar de atunci, Spărgătorul de nuci a devenit una dintre cele mai iubite şi reprezentate lucrări de acest gen din lume. Povestea începe într-o atmosferă festivă, în Ajunul Crăciunului, în casa familiei Stahlbaum. Micuţa Clara primeşte un cadou minunat, un spărgător de nuci, de la bătrânul Drosselmeyer, un misterios sculptor de jucării. În noaptea de Crăciun, când toată lumea doarme, Clara se trezeşte în mijlocul unei lupte fantastice între soldaţi şi şoareci. Spărgătorul de nuci prinde viaţă şi aventura celor doi începe. Vă invităm să vă alăturaţi.

Miercuri (10 ianuarie) şi joi (11 ianuarie), de la ora 18:30, se joacă spectacolul de operă "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart. Titlul reprezintă una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Mozart, o capodoperă comică plină de farmec şi ingeniozitate. Acţiunea se desfăşoară într-o singură zi şi prezintă intrigile amoroase şi quiproquo-urile dintre personajele principale. Figaro, servitorul îndrăgostit de Susanna, este hotărât să îi câştige dragostea şi să învingă obstacolele care îi stau în cale. Cu o muzică sublimă şi arii celebre precum Voi che sapete şi Non più andrai, este indiscutabil că Nunta lui Figaro reprezintă unul dintre cele mai apreciate spectacole ale repertoriului liric mondial.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.