Un nou manager interimar va fi numit de ministrul Culturii la Opera Naţională Bucureşti, după ce baritonul Ştefan (Fănel) Ignat a renunţat la acest post, a anunţat joi Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a semnat ordinul privind încetarea prin denunţare unilaterală a contractului de management încheiat cu Ignat pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti.

Respectând legislaţia în vigoare, ordinul prevede acordarea unui preaviz de 15 zile calendaristice.

Astfel, pe 25 martie 2021, la îndeplinirea termenului de preaviz, vor înceta efectele juridice ale ordinului ministrului Culturii privind asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti de către Ignat. El a asigurat interimatul instituţiei din decembrie 2017.

După expirarea termenului legal, ministrul Culturii va numi un nou manager interimar, având în vedere faptul că MC nu poate demara procedurile legale pentru organizarea unui concurs de proiecte de management.

Postul de manager al Operei Naţionale Bucureşti este ocupat de Alexandru-Cătălin Ionescu (Arbore), al cărui contract de management a fost suspendat până la definitivarea hotărârii judecătoreşti în dosarul penal nr. 46378/3/2016. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.