Quasimodo disperat strângând în braţe Catedrala Notre-Dame, garguii şi Marianne în lacrimi, numeroase desene au fost publicate pe reţelele de socializare după uriaşul incendiu care a devastat, luni seară, cel mai important loc al creştinătăţii, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile cu monumentul gotic în flăcări au uimit lumea întreagă. Printre miile de omagii publicate pe reţelele de socializare, multe sunt ale desenatorilor şi ilustratorilor care, a devenit o tradiţie tristă, şi-au exprimat emoţiile prin desene.

Desen de Plantu pentru Le Monde
Desen de Plantu pentru Le Monde

Pentru Le Monde, Plantu a reprezentat tragedia cu drapelul francez având efigie catedrala ce pleacă în flăcări. 

Artiştii au fost inspiraţi în special de personajul lui Victor Hugo, Quasimodo, cocoşatul cu inimă mare din romanul "Notre-Dame de Paris". Desenul ilustratoarei ecuadoriene Cristina Correa îl înfăţişează disperat, strângând tandru catedrala în braţe. 

Alexandra Reynaud
Alexandra Reynaud

Olivier Ménégol a salutat munca pompierilor prin desenul său. 

Ménégol
Ménégol

Ilustratoarea Aurélie Pedrajas a adus un omagiu catedralei cu o imagine a Turnului Eiffel consolând-o, însoţită de mesajul de speranţă: "Va fi bine, frumoasa mea!". 

Rom_1_
Rom_1_

Alţii s-au lăsat inspiraţi de celebrii monştri de piatră. 

Frédéric Métézeau
Frédéric Métézeau

"Notre-Dame de Paris nu este doar o catedrală, vestigiu al unei epoci în care bărbaţii priveau către cer, este casă comună, arc pentru istoria noastră. Este o parte inestimabilă a Franţei care a fost devastată de flăcări", începe un articol publicat pe site-ul ziarului Le Figaro, luni. Străjuită de Sena, Catedrala "este vas pe care ne putem îmbarca şi în care putem naviga în afara timpului", spunea François Mauriac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.