Douăzeci şi şapte de file scrise de mână de Emil Cioran, în limba română şi franceză, sunt puse în vânzare de Artmark cu un preţ de pornire de 5.000 de euro, în licitaţia "Mari Gânditori Români", care va avea loc pe 31 octombrie la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la Aron Pumnul la Lucian Blaga, de la Emil Cioran la Mircea Eliade, licitaţia cuprinde manuscrise, cărţi rare, corespondenţă şi alte obiecte legate simbolic de aceste personalităţi de marcă.

"Gânduri şi idei", manuscris Emil Cioran, română (19 file) are un preţ de pornire stabilit la 3.500 de euro, iar un Carnet de panseuri de 37 de file - 2.000 de euro. 

"Cuvinte despre o filosofie", manuscris de Mircea Eliade, trei file, are un preţ de pornire de 1.500 de euro. 

Alte loturi puse în vânzare sunt "Monografia completă a lui Constantin Brâncuşi", de V.G. Paleolog, cu 900 de euro, dar şi "Ultima fotografie a lui Emil Cioran", de Carlos Freire, în care apare alături de fratele său, Aurel Cioran, în toamna lui 1994, la Paris. Obiectul are un preţ de 600 de euro. 

O scrisoare trimisă de Lucian Blaga lui Mircea Eliade, despre "omul universal", 25 august 1937 (4 file, pe hârtie Mills), însoţită de carte de vizită a lui Lucian Blaga va fi licitată de la 600 de euro. 

Licitaţia "Mari Gânditori Români" va avea loc la ora 19.00, iar de la ora 20.00 va începe "Licitaţia de Eleganţă şi Bijuterii Importante". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.