”Nostalgia”, de Mircea Cărtărescu, a apărut la editura P.O.L. din Franţa, în traducerea lui Nicolas Cavailles, a anunţat autorul pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A doua ediţie a cărţii lui Mircea Cărtărescu în Franţa beneficiază de traducerea lui Nicolas Cavailles, premiant Goncourt.

Romanul ”Nostalgia” a primit în 2005 Premiul literar ”Giuseppe Acerbi“.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A scris poezie, proză, eseistică, critică literară.

A făcut parte din cercul poeţilor optzecişti care au frecventat cenaclul literar condus de criticul Nicolae Manolescu. A publicat numeroase volume bine primite de public şi de critici, precum ”Levantul”, ”Travesti”, trilogia ”Orbitor” şi ”Solenoid”.

Scriitorul a primit Premiul Internaţional pentru Literatură de la Vileniča (2011), Premiul Internaţional pentru Literatură ”Haus der Kulturen der Welt“ (2012), Premiul internaţional pentru literatură, la Berlin (2012), Premiul Spycher - Literaturpreis Leuk, în Elveţia (2013), Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Poezie de la Novi Sad (2013), Premiul Tormenta en un vaso, Spania (2014), Premiul Euskadi de Plata, San Sebastian (2014), Premiul cărţii pentru înţelegere europeană al oraşului Leipzig, în 2015, şi Premiul de stat al Austriei pentru literatură europeană, în 2015.

Mircea Cărtărescu a căştigat Premiul Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” - Opera Omnia, pe 2016, decernat pe 15 ianuarie, la Botoşani, de Ziua Culturii Naţionale.

Anul acesta, Mircea Cărtărescu a fost recompensat şi cu marele premiu decernat de Uniunea Scriitorilor din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.