De Noaptea Muzeelor 2017, care are loc pe 20 mai, organizatorii le dau întâlnire curioşilor la Muzeul Judeţean Teleorman, în expoziţia ”Înapoi în timp”, dar şi pe Calea Victoriei 33, la Galeria de artă, unde va fi deschisă expoziţia ”Tradiţie în modernitate”, de Vitalie Butescu. La MNŢR se vor spune poveşti din Ţinutul Buzăului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Muzeul Judeţean Teleorman din Alexandria vor fi ”poveşti de noapte” cât pentru 65 de ani şi expoziţii care te transportă "Înapoi în timp". Intrarea va fi liberă.

Muzeul Judeţean Teleorman din Alexandria a fost înfiinţat ca muzeu orăşenesc în 1952, pentru ca în 1981 să se transforme în Complex Muzeal Judeţean. Din 1997 funcţionează într-o clădire nouă. 

Galeria de artă Calea Victoriei 33 îi aşteaptă pe vizitatori cu expoziţia “Tradiţie în modernitate”, ce poartă semnătura artistului Vitalie Butescu. "Sunteţi invitaţi să luaţi parte la un exerciţiu de admiraţie şi receptare a unei poveşti văzută în tonuri şi sinteze cromatice de un pictor consacrat atât în spaţiul artistic românesc, cât şi în cel internaţional”, anunţă organizatorii. Intrarea este liberă pe 20 mai, între orele 12.00 - 03.00.

Cu o istorie de peste un secol, Muzeul Naţional al Ţăranului Român invită publicul la expoziţia din Sala Foaier Muzeul ”[in]vizibil #2 - Număr de inventar 111”, la Sala ”Tancred Bănăţean”. Expoziţia deschide şi lumea către poveştile şi rosturile din Ţinutul Buzăului, cu ajutorul lucrurilor mai vechi sau mai noi făcute de mâini dibace de femei, ţesătoare pricepute, ori mâini de bărbaţi iscusiţi. O mică fanfară dintr-un sat moldovenesc va cânta în curtea muzeului. Muzeul este deschis până la 22.00, iar intrarea va fi liberă.

Patruzeci de muzee şi spaţii culturale din Bucureşti şi 85 din ţară şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor 2017.

Dintre muzeele naţionale din Capitală s-au înscris, până în prezent, Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul Naţional al Literaturii, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Lor li se alătură patru case memoriale: George şi Agatha Bacovia, Ion Minulescu şi Claudia Millian, Tudor Arghezi, Liviu şi Fanny Rebreanu.

S-au înscris pentru a participa la acest eveniment şi Arhivele Naţionale, Casa Experimentelor, Cimitirul Bellu, Fundaţia Calea Victoriei, NOD Makerspace, care va deschide expoziţia “Muzeu 3017”, ce presupune şi inaugurarea unui spaţiu muzeal nou, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi Oraşelul Cunoaşterii.

Muzeul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, ARCEN (Şcoala Centrală, Grădina Icoanei), Romanian Design Week, dar şi Liceul de Coregrafie ”Floria Capsari” se numără printre participanţi.

Potrivit organizatorilor, aplicaţia Questo va face trasee tematice de Noaptea Muzeelor, iar Uber va oferi curse gratuite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.