Evenimentul Noaptea Ideilor va avea loc joi în patru oraşe din ţară, iar „Faţă în faţă cu prezentul” este tema în jurul căreia au loc manifestările ediţiei de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt oraşele în care va avea loc, pentru al treilea an în România, Noaptea Ideilor.

În Capitală, evenimentele vor avea loc la Institutul Francez, Universitatea din Bucureşti, librăria Kyralina, sediul OIF ((Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Biroul pentru Ţările Europei Centrale şi Orientale) şi la Ambasada Libanului.

Vor avea loc dezbateri pe tema informării, a dezinformării, a mass-media şi a „informaţiilor false". 

La Institutul Francez din bulevardul Dacia, începând cu ora 16.00, mai multe asociaţii vor anima ateliere de sensibilizare şi de detectare a „informaţiilor false". Un joc (Escape Game) va fi de asemenea organizat la mediatecă, cu scopul a alerta, într-un mod ludic, tânăra generaţie privind ideile preconcepute din domeniul ştiinţei. În sala de cinema „Elvire Popesco”, un grup de experţi (istoric, arhivist, regizor, fotograf, profesor universitar) vor discuta despre utilizarea şi deturnarea arhivelor prin manipularea informaţiilor.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, va deschide dezbaterea „Faţă în faţă cu prezentul, care mai este rolul arhivelor”, de la ora 19.30, la Institutul Francez.

În parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, de la ora 17.00, o masă rotundă care va aduna profesori universitari, eseişti şi jurnalişti pe tema „Viitorul mass-media în Europa".

La librăria Kyralina, de la ora 19.00, va avea loc un karaoke literar, la biroul OIF, de la ora 17.00, o dezbatere cu elevii cu privire la Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, şi la Ambasada Libanului, de la ora 19.00, la o întâlnire despre „Implicarea tinerilor în societate".

În Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, manifestări vor avea loc la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Institutul Francez, repectiv Universitatea de Vest şi Institutul Francez, începând cu ora 18.00.

La Cluj-Napoca va fi organizată o dezbatere privind viitorul inteligenţei digitale; la Iaşi, despre amintire şi uitare de la 1989 încoace. La Timişoara, dezbaterea se va concentra pe viitorul Europei şi va fi organizată pentru prima dată „Mica Noapte a Ideilor”, cu ateliere pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.