Nicuşor Dan, candidat pentru funcţia de primar general al Bucureştilor, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în privinţa ”discriminării” pe care a practicat-o TVR1, neinvitând, în primele două săptămâni de campanie, niciun reprezentant al Uniunii Salvaţi Bucureştiul la dezbaterile electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am sesizat CNA privind discriminarea din situaţia TVR1, care încalcă prevederile legale privind campania electorală. Televiziunea publică a transmis informaţii despre timpii de antenă şi dezbaterile electorale la şapte zile după începerea campaniei electorale. Campania a început de aproape două săptămâni şi, până în acest moment, niciun candidat USB nu a primit invitaţie la dezbaterile electorale organizate de TVR1, în ciuda prevederilor clare în acest sens”, a anunţat, pe contul de Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a trimis şi o sesizare Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în care îi solicită ”să ia urgent toate măsurile necesare ca TVR1 să respecte legea electorală. Este inadmisibil să duci o politică părtinitoare când ai o lege cât se poate de clară care te obligă la echilibru”. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, nu este la prima candidatură pentru Primăria Generală a Bucureştilor. Acesta a mai candidat în 2012.  În timpul liceului, Nicuşor Dan a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică. În 1992, el a plecat în Franţa pentru a-şi continua studiile. Nicuşor Dan a urmat cursurile École Normale Supérieure, apoi cursurile de master la Universitatea Paris XI şi şi-a prezentat teza de doctorat în matematică la Universitatea Paris-XIII. Nicuşor Dan este cunoscut pentru acţiunile sale împotriva distrugerii unor clădiri monument din Bucureşti.

Biroul Electoral al Municipal a admis candidaturile la Primăria Generală pentru: Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (PSD-UNPR), Cătălin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Nicuşor Dan (USB), Iulia Costin (PNŢCD), Mirel Mircea Amariţei (Partidul PRODEMO), Niculae Neamţu (Partidul Republican din România), Petrică Dima (Partidul Socialist Român), Adrian Severin (PDS), Ioan Cătălin Berenghi (independent). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.