Filiala australiană a News Corp, care deţine tabloidul The Daily Telegraph, a făcut apel în procesul în care actorul Geoffrey Rush, câştigător al premiului Oscar, este acuzat de defăimare şi a cerut daune de cel puţin 850.000 de dolari australieni (594.000 de dolari), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Federală a decis luna trecută că The Daily Telegraph din Sidney al News Corp nu a reuşit să demonstreze că actorul s-a comportat nepotrivit faţă de o colegă de scenă, acuzaţie care a fost formulată în mai multe articole ale tabloidului.  

"The Daily Telegraph face apel la decizia lui Rush", a transmis Campbell Reid, purtător de cuvânt al News Corp, într-un email. 

Ziarul a anunţat luni că au fost invocate 16 motive pentru reluarea procesului şi că judecătorul, prin decizia luată, ar fi fost părtinitor. 

Avocatul lui Rush nu a comentat. 

Sub eticheta "King Leer" ("Regele lasciv"), joc de cuvinte după capodopera "King Lear", şi în alte articole, ziarul a spus că Rush, care juca rolul titular în 2015 la Sydney Theatre Company în piesa lui Shakespeare, a fost acuzat de colega sa de comportament nepotrivit. 

Într-un proces care a durat 13 zile la finalul lui 2018, actorul celebru pentru rolul din filme ca "The King's Speech" şi "Quills" a acţionat în judecată Telegraph, după ce a publicat în 2017 pe prima pagină articole care susţineau că Rush a avut un comportament indecent în timpul repetiţiilor la spectacolul "King Lear" al Sydney Theatre Company din 2015 şi 2016.

Avocaţii lui Rush au susţinut că ziarul a sugerat că el este un "pervers", un "prădător sexual" şi că se face vinovat de "agresiune sexuală". Actorul a susţinut că aceste acuzaţii sunt false, iar ziarul nu a reuşit să dovedească că are dreptate.

În decembrie 2017, Geoffrey Rush a renunţat la preşedinţia Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA), la câteva zile după ce Sydney Theatre Company a dezvăluit că a primit o plângere privind "comportamentul indecent" al artistului.

Rush a obţinut, în luna februarie 2018, un ordin de restricţie temporar împotriva tabloidului australian The Daily Telegraph.

Născut pe 6 iulie 1951, Geoffrey Rush a fost premiat cu Oscar în 1997 pentru rolul din „Shine” şi a mai primit alte trei nominalizări la premiile Academiei americane de film - pentru „The King's Speech” (2010, rol secundar), „Quills” (2000, rol principal) şi „Shakespeare in Love” (1998, rol secundar). În plus, actorul este cunoscut şi pentru rolul căpitanului Barbarossa din filmele francizei „Piraţii din Caraibe”. El a jucat rolul lui Albert Einstein în primul sezon al serialului „Genius”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.