Serviciul de streaming Netflix nu va adăuga avertismentul că serialul „The Crown” este ficţionalizat, după ce Guvernul britanic a făcut o solicitare în acest sens, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden, a cerut ca o astfel de notă să fie adăugată show-ului. El a spus într-un interviu că se teme că „o generaţie de privitori, care nu a trăit acele evenimente, ar putea confunda ficţiunea cu realitatea”.

Netflix nu este de acord cu asta şi consideră că publicul este conştient de natura sa fictivă.

„Am prezentat mereu «The Crown» ca o dramă şi suntem încrezători că membriii noştri înţeleg că este o lucrare de ficţiune care este în mare parte bazată pe evenimente istorice”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Variety. „Drept urmare, nu avem vreun plan - şi nu vedem necesitatea - de a adăuga un avertisment”. 

Dowden a trimis Netflix o scrisoare personală pentru a discuta problema. Documentul nu a fost făcut public şi serviciul de streaming a răspuns tot în privat.

Cel de-al patrulea sezon „The Crown”, lansat pe 15 noiembrie, îi are în centru pe prinţul Charles şi prinţesa Diana. Acţiunea începe la finalul anilor 1970, când regina, interpretată de Olivia Colman, şi familia sunt preocupate cu asigurarea liniei succesiunii la tron prin găsirea unei soţii potrivite pentru prinţul Charles.

Emma Corrin o interpretează pe prinţesa Diana, Josh O’Connor este prinţul Charles, iar din distribuţie fac parte Helena Bonham Carter (prinţesa Margaret), Tobias Menzies (prinţul Philip), Erin Doherty (prinţesa Anne), Emerald Fennell (Camilla Parker Bowles) şi Marion Bailey (regina mamă).

În al cincilea sezon, Imelda Staunton va prelua rolul reginei Elizabeth II, Jonathan Pryce, pe cel al prinţului Philip, Elizabeth Debicki va fi prinţesa Diana, iar Lesley Manville va fi prinţesa Margaret.

Netflix a anunţat anul acesta că serialul va avea un al şaselea sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.