Televiziunea americană NBC şi-a cerut scuze faţă de sud-coreeni pentru o remarcă pe care a făcut-o un analist în direct, vineri, în timpul difuzării ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analistul Joshua Cooper Ramo a spus că Japonia a fost un exemplu important pentru transformarea Coreei de Sud. El se referea la semnificaţia vizitei prim-ministrului japonez Shinzo Abe.

„Orice coreean îţi va spune că Japonia este un exemplu cultural, tehnic şi economic foarte important pentru transformarea propriei ţări”, a spus Ramo.

O petiţie a fost lansată pe internet solicitând ca televiziunea să le ceară scuze sud-coreenilor. NBC le-a cerut scuze acestora sâmbătă, pe postul NBCSN, dar şi în mod formal, într-o adresă către comitetul de organizare a evenimentului de la Pyeongchang.

Japonia a ocupat Coreea în perioada 1910 – 1i945. Persoanele care au semnat petiţia au susţinut că oricine care cunoaşte felul în care japonezii i-au tratat pe coreeni în acea perioadă ar fi extrem de deranjat de remarca lui Ramo. Semnatarii petiţiei au criticat şi faptul că Ramo i-a oferit credit Japoniei pentru dezvoltarea Coreei de Sud.

Petiţia avea duminică peste 10.000 de semnatari.

Duminică, conducerea NBC a transmis că este recunoscătoare pentru că oficialii Jocurilor Olimpice de iarnă au acceptat scuzele companiei. 

Ramo, fost jurnalist pentru revista Time, este co-CEO la Kissinger Associates şi a fost angajat temporar la NBC pentru a oferi detalii despre contextul istoric pentru acoperirea Jocurilor Olimpice de iarnă 2018. Potrivit televiziunii, colaborarea cu acesta s-a încheiat odată cu ceremonia de deschidere, NBC respingând zvonurile potrivit cărora Ramo ar fi fost concediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.