Postul NBC a anunţat că nu va mai difuza gala Globurilor de Aur în 2022, din cauza controversei în care este implicată Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul de televiziune a transmis într-un comunicat: "Continuăm să credem că HFPA se angajează la reforme semnificative. Cu toate acestea, o schimbare de asemenea amploare necesită timp şi muncă şi credem cu putere că HFPA are nevoie de timp să o facă corect. Prin urmare, NBC nu va mai difuza gala din 2022 a Globurilor de Aur. Presupunând că organizaţia îşi va continua planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023". 

Actriţa Scarlett Johansson a îndemnat industria să se îndepărteze de HFPA: "HFPA este o organizaţie care a fost legitimată de unii ca Harvey Weinstein pentru a avea amploare în vederea recunoaşterii din partea Academiei şi a industriei. Până ce nu va exista o reformă fundamentală în organizaţie, cred că este momentul să facem un pas înapoi de la HFPA şi să ne concentrăm pe importanţa şi puterea unităţii în sindicatele noastre şi în industrie ca întreg”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

De asemenea, reprezentanţii Amazon Studios au emis un comunicat în care aduc critici similare Netflix, Time’s Up şi ale altora cu privire la recentul plan de reformare al HFPA.

Amazon Studios a transmis că aşteaptă o schimbare semnificativă înainte de a relua colaborarea cu HFPA. „Nu am mai lucrat cu HFPA de când au fost exprimate aceste probleme, aşteptăm o soluţionare sinceră şi semnificativă înainte de a merge mai departe”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), formată din 86 de jurnalişti, care acordată anual Globurile de Aur, a votat spre aprobare o serie de reforme radicale pentru organizaţie propuse de consiliul director luni.

Vineri, peste 100 de publicişti şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la revizuirea HFPA. Ei au spus că vor evita evenimentele Asociaţiei, inclusiv conferinţele de presă, până ce va fi făcut lumină în cazul acesteia.

Consiliul director a transmis o scrisoare membrilor HFPA în care explica faptul că a petrecut ultimele 60 de zile punând la punct o propunere care să sublinieze „schimbări structurale în organizaţie” şi a promis că va lua „măsuri mult mai serioase”, inclusiv că va demisiona, dar fără a se limita la asta, dacă membrii nu aprobă şi implementează reformele în timp oportun.

Scrisoarea consiliului a fost urmată la scurt timp de declaraţii din partea partenerilor HFPA, NBCUniversal şi Dick Clark Productions, care susţineau propunerile.

Rămâne de văzut dacă schimbările plănuite de HFPA vor fi suficiente pentru a înăbuşi ameninţările cu boicotul venite din partea Time’s Up, coaliţie alcătuită odată cu #MeToo pentru a combate discriminarea la locul de muncă, şi din partea firmelor de PR din industria divertismentului, peste 100 dintre ele cerând  Asociaţiei printr-o scrisoare să facă modificări substanţiale.

Propunerea consiliului, adoptată de toţi membrii, îndeamnă organizaţia să primească „cel puţin 20 de noi membri în 2021, cu accent pe recrutarea de membri de culoare” şi „cu obiectivul de a creşte numărul membrilor cu 50% în următoarele 18 luni”, relatează The Hollywood Reporter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.