NBC News plănuieşte să lanseze un serviciu de streaming, în acest an, ca parte a unui demers mai larg menit să atragă un public mai tânăr, care preferă să urmărească programele favorite în mediul online, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NBC News, la fel ca alte televiziuni de ştiri, are un public care îmbătrâneşte. De exemplu, media vârstei telespectatorilor programului „NBC Nightly News” este de 64 de ani, potrivit companiei Nielsen.

Lansarea unui serviciu de streaming online ar ajuta NBC News să atragă spectatori mai tineri, potrivit lui Andy Lack, preşedintele NBC News, într-o şedinţă organizată la sediul NBC din New York.

Compania nu a decis dacă serviciul va oferi acces la conţinut pe baza unor abonamente.

Pentru a atrage public mai tânăr, NBC se concentrează pe dezvoltarea operaţiunilor sale digitale. NBCUniversal, care deţine NBC News, şi compania-mamă, Comcast, au investit 500 de milioane de dolari în ompania Snap Inc, care deţine Snapchat, la momentul lansării ofertei publice iniţiale. 

În iulie, NBC News a lansat programul de ştiri „Stay Tuned” pe Snapchat. Acel show, care apare de două ori pe zi, are 5 milioane de abonaţi, potrivit lui Nick Ascheim, director al departamentului digital la NBC News. Acesta este aproape de înregistrarea a 37 de milioane sau 38 de milioane de vizitatori unici în martie, după ce în februarie a atins pragul de 33 de milioane.

Snapchat are 80 de milioane de utilizatori activi zilnic în America de Nord, potrivit unui raport al trimestrului al patrulea al companiei.

NBC are succes cu programul „Stay Tuned” într-o perioadă în care alte programe au dificultăţi în a genera profit pe Snapchat. Anul trecut, CNN a anulat show-ul zinlic de pe Snapchat la doar patru luni după lansare. 

În ciuda accentului crescut pus pe mediul digital, NBC News nu plănuieşte să aducă înapoi conţinut pe Facebook, pentru că nu consideră că platforma de socializare reprezintă un mediu prietenos pentru organizaţiile media, potrivit lui Andy Lack. 

Reprezentanţi Facebook nu au fost disponibili pentru a oferi un punct de vedere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.