Edward O. Wilson, naturalist american, supranumit „Darwin al zilelor noastre”, a murit duminică la vârsta de 92 de ani în Massachusetts, a anunţat fundaţia sa, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de naturalistul britanic David Attenborough, Wilson a fost considerat unul dintre principalii experţi în ştiinţele naturale şi ale conservării. 

Proiectul lui Wilson „Half-Earth” este un apel pentru protejarea a jumătate din suprafaţa pământului şi a mărilor pentru a avea suficiente ecosisteme diverse şi bine conectate care să inverseze cursul dispariţiei speciilor care se întâmplă într-un ritm fără precedent în 10 milioane de ani.

Naţiunile Unite au solicitat ţărilor să se angajeze pentru a conserva 30% din teritoriul şi apa lor - aproape de două ori cât suprafaţa aflată acum sub protecţie - până în 2030, o ţintă cunoscută drept „30 până în 30” şi inspirată în parte de Wilson. 

Născut în sudul statului Alabama, traseul lui Wilson ca entomologist, cineva care studiază insectele, a fost stabilit la vârsta de 10 ani, atunci când a petrecut ore în pădure culegând gândaci şi fluturi. 

A lucrat 70 de ani la Universitatea Harvard. De-a lungul carierei, Wilson a descoperit mai mult de 400 de specii de furnici. A spus că una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost să lucreze la cum comunică furnicile pericolele, de exemplu, prin emiterea de substanţe chimice. 

A trăit retras în nord-estul Statelor Unite şi recent a publicat ultima carte dintr-o lungă serie despre biodiversitate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.