National Geographic Wild aduce în atenţia telespectatorilor, în fiecare duminică a lunii februarie, o serie de programe dedicate celor mai fioroase feline, creaturi de o forţă, ferocitate şi frumuseţe magnifică, şi care sunt pe cale de dispariţie. Poveşti impresionante şi puternice din întreaga lume, despre lei, tigri, gheparzi şi leoparzi şi feline mai puţin cunoscute precum servalul, pisica sălbatică africană sau caracalul sunt prezentate în cadrul blocului de programe „Duminici cu feline” ce debutează în data de 5 februarie, de la 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarele speciale surprind imagini incredibile ale acestor prădătoare. Printre premiere se numără „Familia de lei”, care va prezenta o leoaică ce devine mamă pentru prima dată în Parcul Naţional Gir din India, . Iar documentarul „Sri Lanka: Dinastia leopardului” redă imagini din zonele joase din Sri Lanka ce găzduieşte una dintre cele mai mari populaţii de leoparzi din lume.

Printre seriile documentare care vor mai fi difuzate în luna februarie pe Nat Geo Wild se află şi filmul premiat cu Emmy „Inaimici eterni: Lei şi hiene”. Produs de cineastul Joubert, documentarul revine cu uimitoare imagini remasterizate şi este susţinut de naraţiunea captivantă a lui Jeremy Irons, dezvăluind relaţia intensă şi rivalitatea puternică dintre cele două specii, o adevăratăbătălie pentru supravieţuire.

Programul „Duminici cu feline” include următoarele serii documentare:

Duminică, 5 februarie

19:00 - „Familia de lei”
Gir este casa ultimilor lei asiatici din sălbăticie. Atunci când vânătoarea în pădure este dificilă, aceştia se adaptează pentru a vâna pe străzile din Sasan.

20:00 Migraţia animalelor
În fiecare an, milioane de animale din Africa pornesc într-o călătorie lungă şi periculoasă. Urmând norii aducători de ploaie, animalele parcurg astfel sute de kilometri.

21:00 „Inamici eterni: Lei şi hiene”
Inamici eterni: Lei şi hiene dezvăluie povestea conflictului dintre lei şi hiene, relativ necunoscută sau chiar bănuită în lumea ştiinţifică. Relaţia intensă şi rivalitatea de durată dintre cele două specii se desfăşoară într-o luptă pentru supravieţuire.

Duminică, 12 februarie

19:00 „Sri Lanka: Dinastia leopardului”
Zonele joase din Sri Lanka găzduiesc una dintre cele mai mari populaţii de leoparzi din lume - prădători vicleni şi tenace.

20:00 „Tigrii sălbatici ai Rusiei” - Documentarul prezintă lupta pentru supravieţuire a felinelor mari şi dezvăluie detalii profunde din viaţa acestora. Si urmăreşte un tigru tânăr, născut într-o zonă protejată , după ce îşi părăseşte mama, în căutarea teritoriului Tânărul tigru vă va conduce în locurile unde se va decide soarta tigrilor siberieni: păduri vaste, sate îndepărtate şi oraşe de la marginea sălbăticiei.

21:00 „Trăind cu felinele”
Cuplul de cineaşti Dereck şi Beverly Joubert vă invită într-o extraordinară călătorie pe urmele felinelor mari, care le-au câştigat inima, precum şi dedicarea nemărginită a celor doi realizatori de documentare pentru a proteja aceşti prădători emblematici.

Duminică, 19 februarie


19:00 „Cecil: Destinul unui leu”
Acest documentar urmăreşte viaţa şi moştenirea unuia dintre cei mai renumiţi lei din lume. Acesta este Cecil. Cel mai redutabil rege al felinelor, Cecil era un luptător, tată şi frate loial. Dar moartea sa prematură din cauza braconajului a însemnat sfârşitul domniei sale extraordinare, stârnind furia şi tristeţea celor care i-au auzit povestea.

20:00 „Paradisuri naturale : Ţinutul leilor de munte”
În inima Vestului american se află un ţinut pustiu, denumit Platoul Colorado. Acest paradis viu este o zonă vastă, sălbatică, care găzduieşte o colecţie incredibilă de creaturi ce întruchipează spiritul Vestului. De la eluzivul leu de munte la inventivul coiot, doar cei mai puternici supravieţuiesc în acest ţinut.

21:00 „Jurnalul unui leopard adolescent”
Pemba este răsfăţatul mamei! La doi ani, ar trebui să fie independent, dar locuieşte în continuare cu mama sa! La fel ca majoritatea adolescenţilor, este nerăbdător şi încăpăţânat, ceea ce nu îl avantajează deloc când îşi pândeşte sau vânează prada, aşa că mama lui încă îi asigură toate mesele. Dar când mama este rănită, Pemba este nevoit să se maturizeze rapid pentru a supravieţui! Poate să se desprindă şi să-şi înfrunte temerile pentru a face pasul către maturitate?

Duminică, 26 februarie

19:00 „Suflet felin”
Sub semnătura cunoscuţilor exploratori rezidenţi ai National Geographic Beverly şi Dereck Jouvert, „Suflet felin” explorează originile şi conexiunile profunde ale felinelor de toate mărimile, cu speranţa că, prin lărgirea înţelegerii acestor mari animale de pradă, vom avea o mai mare apreciere faţă de rolul lor în lumea noastră. 

20:00 „Reginele feline”
Explorăm maternitatea în universul felinelor, descoperind poveşti diverse ale celor mai populare şi mai emblematice feline mari. 

21:00 „Feline mari”
Există aproape 40 specii diferite de feline sălbatice pe planetă, dar numai patru intră în clubul felinelor mari: leul, tigrul, leopardul şi jaguarul. Arsenalul pe care îl posedă şi masivitatea le ajută să se ridice la înălţimea statutului. Aşadar, pregăteşte-te pentru o lecţie dură despre ce face o felină mare să fie o felină mare. Să fie răgetul? Colţii? Poate că e vorba de dieta lor, pentru că, în mod sigur, nu trăiesc cu mâncare de pisică şi nu folosesc lădiţa cu nisip. Le vom analiza, între multe alte aspecte, dimensiunile, viteza, ghearele şi abilităţile de vânătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.