National Portrait Gallery din Londra va face un efort de îmbunătăţire a reprezentării femeilor în colecţia sa. Miercuri, muzeul a anunţat un proiect pe trei ani în colaborare cu Chanel prin care încearcă să crească numărul de portrete realizate de artiste şi în care sunt reprezentate femei, potrivit artnews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform The Guardian, doar 25% din portretele colecţiei permanente a galeriei sunt cu femei şi doar 12% dintre lucrările deţinute de instituţie sunt realizate de artiste. 

Galeria internţionează să evidenţieze "poveştile ignorate" prin achiziţia de portrete istorice cu femei care au avut un impact în societatea britanică. 

Flavia Frigeri, curatorul care gestionează proiectul, a spus că există o mare nevoie de cercetări mai aprofundate cu privire la contribuţiile femeilor de-a lungul istoriei naţiunii. "S-ar putea să fi adus o contribuţie importantă la efortul din timpul războiului", a declarat ea pentru The Guardian. "S-ar putea să fi scris tratate despre ciuperci... gama este chiar vastă". 

Cercetătorii au început deja să examineze realizările femeilor britanice puţin cunoscute precum Georgina Masson, prima femeie de culoare ofiţer în armata britanică, şi Noor Inayat Khan, o operatoare radio care a lucrat în Franţa ocupată înainte de a fi capturată şi executată de nazişti. 

Galeria este închisă din martie 2020, ca parte a unui proiect de renovare în valoare de 35,5 milioane de lire sterline care va dura trei ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.