National Gallery a preluat trei opere de artă din secolul XVIII, inclusiv un pastel considerat cea mai importantă realizare a pictorului elveţian Jean-Étienne Liotard, care au o valoare totală de 10 milioane de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operele de artă au fost însuşite permanent de muzeu în locul impozitului pe succesiune, informează The Guardian.

„Le Déjeuner Lavergne” (1754) era împrumutat galeriei din octombrie 2018. Preluarea lui decontează 8,7 milioane de lire sterline din impozit. Pictura era deţinută de bancherul George Pinto, care a murit în 2018 la vârsta de 89 de ani într-un accident de maşină, şi a fost primită ca parte a schemei Acceptance in Lieu (AIL), care permite familiilor să îşi reducă impozitele.

Liotard este unul dintre cei mai importanţi pictori ai genului pastel din secolul XVIII, iar „Le Déjeuner Lavergne” este considerată cea mai ambiţioasă şi cea mai bună lucrare a sa. Ea a fost cumpărată în 1755 de vicontele Dungannon şi a rămas în Marea Britanie de atunci.

Celelalte două lucrări preluate de galerie sunt semnate de Thomas Gainsborough (portret al lui Margaret Gainsborough, 1777), în valoare de 1,1 milioane de lire sterline, şi de Thomas Lawrence (portret al lui Hon Peniston Lamb, 1790), evaluat la 146.000 de lire sterline.

Toate cele trei tablouri provin din colecţia lui Pinto, mecena al National Gallery, şi au fost ţinute în casele lui din Knightsbridge şi Kent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.