NASA a anunţat că plănuieşte să trimită în 2020 primul elicopter spre Marte, care va avea forma unui vehicul miniatural, asemănător unei drone, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numit „The Mars Helicopter”, el cântăreşte mai puţin de 1,8 kilograme, iar fuselajul este de mărimea unei mingi de softball.

El va fi ataşat navei Mars 2020, care urmează să determine în ce măsură mediul de pe Marte este propice vieţii, să caute semne de viaţă şi resurse naturale.

Mars 2020 urmează să fie lansată în iulie 2020 şi să ajungă pe suprafaţa planetei în februarie 2021.

„NASA are o istorie bogată de premiere. Ideea unui elicopter care va zbura pe o altă planetă este cutremurătoare”, a spus Jim Bridenstine, administrator NASA, într-un comunicat.

Proiectul a fost iniţiat în 2013. Elicopterul este echipat acum cu „celule solare prin care îşi va încărca bateriile şi cu un mecanism de încălzire pentru a-i ţine de cald în nopţile reci marţiene”.

El este programat să primeasă şi interpreteze comenzi de pe Pământ, iar un test care va dura 30 de zile urmează să fie făcut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.