Un concert cu muzica de balet din „Faust” în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, conduse de Cristian Oroşanu, va avea loc vineri, la ora 19:00, în Sala Radio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oroşanu, a cărui carieră cuprinde colaborări cu apreciate orchestre europene precum Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine, Deutsche Symphonie Orchester Berlin, Tonhalle Zurich şi BBC Scottish Orchestra, va dirija capodopera compozitorului francez Charles Gounod, una dintre cele mai des cântate opere din toate timpurile.

Inspirată de celebra tragedie semnată de Goethe, opera lui Gounod a avut premiera absolută la Paris, la Teatrul Liric, în martie 1859. După ce creaţia a fost apreciată în întreaga Europă, fiind montată inclusiv pe scena de la Scala (Milano), s-a luat decizia ca opera să fie cântată şi pe scena Operei din Paris. Însă pentru a răspunde convenţiilor instituţiei, Gounod a trebuit să facă ajustări creaţiei sale, una dintre ele însemnând adăugarea unei partituri de balet. 

Programul serii este completat de Concertul pentru orchestră de coarde, semnat de compozitorul Paul Constantinescu, şi Concertul în mi minor pentru violoncel şi orchestră, creaţie a muzicianului englez Edward Elgar, la care solist va fi violoncelistul Răzvan Suma.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.