Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor „Ion Cioabă”, primul astfel de „muzeu” din România, va fi lansat cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului şi va avea loc duminică, 9 octombrie, începând cu ora 15.00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor este rezultatul proiectului cu acelaşi nume, iniţiat şi coordonat de fundaţie în perioada 1 iulie - 15 noiembrie 2022 şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (sesiunea proiecte culturale, sesiunea II/2022, aria Artă Digitală şi Noile Medii).

Obiectivul principal al proiectului este acela de a face cunoscut trecutul istoric al romilor din timpul Holocaustului.

Conţinând o serie de informaţii în format bilingv (română-engleză), documente şi imagini de arhivă din colecţiile Fundaţiei „Ion Cioabă” şi ale instituţiilor partenere, printre care se numără şi Muzeul Naţional de Istorie a României, acest proiect virtual reprezintă o importantă sursă de documentare pentru generaţia tinerilor romi, pentru istorici, cercetători, studenţi, dar şi pentru publicul larg.

De asemenea, prin intermediul mărturiei supravieţuitorilor sunt prezentate aspecte ce ţin de deportarea romilor în Transnistria, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.