Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va fi deschis publicului pe 1 iunie, când copiii îl vor putea vizita gratuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ publicat vineri pe pagina de Facebook, programul de vizitare va fi cel obişnuit, între 10:00 şi 18:00, iar accesul în muzeu va fi posibil cu respectarea unui set de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020, menite să contribuie la protecţia vizitatorilor şi a personalului muzeului:

- este permis accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului; nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzul accesului;

- accesul este permis în grupuri de maximum 3 persoane (cu excepţia familiilor cu 2 sau mai mulţi copii);

- accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute; persoanele şi grupurile care au realizat programări, telefonic sau prin e-mail, având prioritate;

- atât la intrarea în muzeu, cât şi în expoziţii se vor utiliza dozatoarele cu dezinfectant;

- căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interiorul muzeului au fost diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare / ieşire, iar spaţiul expoziţional delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiţi să respecte instrucţiunile personalului.

- în interiorul muzeului va fi păstrată distanţa de 1,5 metri între vizitatori;

- vizita va fi limitată la un interval de timp de cel mult 2 ore;

- în spaţiul expoziţional se pot afla concomitent 100 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual şi progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziţiile au părăsit muzeul;

- în intervalul orar 13.30 -14.00 va fi făcută igienizarea spaţiului expoziţional.

MNIR a fost redeschis pe 20 mai, după două luni în care, din cauza crizei sanitare, nu a primit (la fel ca toate celelalte instituţii) vizitatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.