Muzeul Naţional de Artă al României va participa cu sculptura ”Somnul” de Constantin Brâncuşi la expoziţia ”Rodin. L’exposition du centenaire”, dedicată lui Auguste Rodin la împlinirea în 2017 a unui secol de la moartea artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această retrospectivă reuneşte atât lucrările sculptorului francez, cât şi ale unor artişti ca Braque, Picasso, Matisse, Brâncuşi şi Man Ray.

Expoziţia de la Paris va dezvălui universul creativ al lui Rodin, relaţia sa cu publicul şi modalitatea prin care sculptorii s-au lăsat influenţaţi de stilul său. 

Publicul va vedea la Paris peste 200 de lucrări, semnate Auguste Rodin, precum şi sculpturi şi desene de Bourdelle, Brâncuşi, Giacometti, Beuys, Baselitz şi Gormley.

Expoziţia, organizată de Muzeul Rodin din Paris împreună cu Reţeaua Muzeelor Naţionale din Franţa, va fi deschisă la Grand Palais, în perioada 20 martie-31 iulie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.