O nouă ofertă educativă pentru anul şcolar 2021-2022, structurată pe grupe de vârste, corelată cu ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, este lansată de Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Asociaţiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artişti în educaţie şi De-a arhitectura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginaţia participanţilor şi sunt gândite să încurajeze creativitatea, să dezvolte abilităţi artistice şi să înlesnească dobândirea de cunoştinţe.  Propunerile oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Pornind de la întâlnirea directă cu opera de artă, programele ofertei educative încurajează spiritul de observaţie şi imaginaţia, fiind instrumentele ideale pentru dezvoltarea gândirii critice sau asociative, dar şi pentru dezvoltarea îndemânărilor practice. Descoperirea lumii prin intermediul artei, capacitatea de a formula întrebări sau realizarea conexiunilor cu noţiunile dobândite în cadrul educaţiei formale, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care noua ofertă educativă le propune. MNAR şi asociaţiile partenere promovează astfel o creştere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învăţarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.

Aşadar, Muzeul Naţional de Artă al României şi Asociaţiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artişti în educaţie şi De-a arhitectura salută noul an şcolar şi le urează tuturor elevilor şi preşcolarilor să fie zâmbitori şi creativi pe tot parcursul acestuia!

Programele educative se desfăşoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Naţional de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât şi la Muzeul Colecţiilor de Artă, din Calea Victoriei 111.

Oferta educativă MNAR prezintă şi o serie de programe care se pot desfăşura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcţie de nevoi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.