Data redeschiderii Muzeului Naţional Cotroceni nu a fost încă stabilită, iar directorul Liviu Jicman a declarat pentru News.ro că instituţia va rămâne închisă pe 15 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj transmis miercuri News.ro, Liviu Jicman a declarat: „Ne pregătim în prezent, ţinând cont de recomandarile anunţate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pentru siguranţa publică pentru reluarea activităţii în sectorul cultural creativ. Analizăm toate măsurile pe care trebuie să le luăm, complementar cu cele care urmează a fi dispuse la nivel naţional de autorităţi, care vor duce, în final, la asigurarea condiţiilor optime de siguranţă şi protecţie pentru vizitatori. Vă ţinem la curent cu data redeschiderii”.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, din 15 mai, odată cu relaxarea măsurilor impuse în criza sanitară, muzeele vor putea fi redeschise.

Dintre muzeele naţionale din Capitală, Muzeul „Antipa” a anunţat că nu va fi redeschis pe 15 mai, Muzeul Ţăranului Român a anunţat că va rămâne închis până în iunie, la fel şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul „Zambaccian” şi Muzeul „Theodor Pallady” vor fi redeschise din 20 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.