Cel mai vechi muzeu din România, totodată şi primul din Europa de sud-est, Muzeul Naţional Brukenthal a anunţat că-şi va lansa vineri, 24 noiembrie, la ora 16.00 în Palatul Brukenthal din Piaţa Mare propriul parfum, în două variante - pentru femei şi bărbaţi. Cel masculin va purta numele "Brukenthal", după cel al fondatorului instituţiei, baronul transilvănean în memoria căruia a fost creat, iar cel feminin – pe al soţiei sale, "Sophia".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parfumul Brukenthal este o călătorie olfactivă în lumea rafinată a lui Samuel von Brukenthal, captând esenţa personalităţii sale complexe şi a gusturilor sale variate.

Un parfum inspirat de Sophia Katharina von Brukenthal evocă eleganţa şi rafinamentul secolului 18. Un parfum floral şi pudrat, ce inspiră puritate, încorporează note de gardenie şi flori de portocal.

"Nu suntem primul muzeu din Sibiu, ci din ţară, şi chiar din Europa, din câte ştiu eu, pentru că nu mai sunt alte muzee de artă în Europa care au un parfum. Am această idee de peste 5 ani de zile. Eram şeful secţiei Marketing în aceea vreme la Brukenthal şi am discutat cu mai multe cunoştinţe pentru a realiza un asemenea produs. Am avut bucuria să avem aici la Sibiu o companie care fac asemenea produse - Matca şi pe doi oameni minunaţi Georgiana şi Sebastian. Matca e singurul atelier de parfumuri din ingrediente naturale din judeţul Sibiu, iar lucrul acesta pentru Muzeul Naţional Brukenthal este şi o garanţie a calităţii dar şi un sprijin pe care instituţia noastră îl asigură companiilor mici şi mijlocii. După mai multe discuţii am creionat cum ar trebui să fie nuanţele iar apoi sticluţa şi cutia, ambele importate din străinătate. Este un nou produs de brand. Muzeul Naţional Brukenthal este primul muzeu cu un asemenea brand. Dorim să continuăm această moştenire şi să o dezvoltăm, lucrul pe care l-am şi făcut în decursul timpului, pe lângă vinul Baronului şi ciocolata Brukenthal, astăzi avem şi Cafeaua Baronului, Vinul In Touch al Muzeului de Artă Contemporană, Ciocolata Baroc şi acum şi cele două parfumuri. Aşadar, începând din 24 noiembrie parfumul va putea fi achiziţionat cu sprijinul partenerilor noştri Gorgona Design în magazinul Palatului Brukenthal şi în căsuţa Brukenthal din Târgul de Crăciun din curtea Muzeului”, a spus Alexandru Constantin Chituţă, managerul Muzeului Naţional Brukenthal. 

Producătorul parfumului, Matca, a explicat cele două produse: „Parfumul 'Brukenthal' este un efluviu puternic şi complex, robust, ce se deschide cu note de verzi de smochin, note puternice reminiscente din prune coapte ce aduc un aspect fructat si un efect de catifea. Toate aceste note din deschidere sunt acompaniate de notele de cireşe, cu o nuanţă caracteristică de migdale amare. Notele de fond de tonka, iris, vetiver, osmanthus, mahon aduc o nouă dimensiune parfumului, aduc o eleganţă masculină. 'Brukenthal' este un parfum de o complexitate unică, reflectând călătoriile, pasiunile şi gusturile variate ale lui Samuel von Brukenthal. Este o aromă captivantă, care te poartă într-o călătorie olfactivă plină de profunzime şi rafinament".

Potrivit producătorului, parfumul "Sophia" este o celebrare a eleganţei şi a pasiunii pentru natură a Sofiei von Brukenthal. Notele dominante de gardenie emană o grandoare rafinată şi o feminitate irezistibilă. Aroma sa florală intensă este însoţită de accente subtile de bergamotă, aducând o notă proaspătă şi vibrantă, chiar în deschiderea parfumului. Gardenia împrumută parfumului său o aură de rafinament şi romantism, fiind o expresie a feminităţii şi frumuseţii naturale. Parfumul "Sophia" este o experienţă olfactivă captivantă, o evocare a grădinilor Brukenthal şi a pasiunii sale pentru botanică şi frumuseţe. Este o aromă distinsă, care emană eleganţă şi un farmec clasic, fiind un elogiu adus femeilor rafinate şi elegante de pretutindeni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.