Muzeul Naţional Brukenthal a anunţat luni că a fost invitat de Musée Jacquemart-André din Paris să participe cu o lucrare din colecţia Brukenthal la o expoziţie dedicată artistului Sandro Botticelli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În fiecare an, Muzeul Naţional Brukenthal este invitat de numeroase muzee din întreaga lume să participe cu lucrări din colecţia sa la diferite expoziţii. În acest an, una dintre solicitări a venit de la muzeul parizian Jacquemart-André de a participa cu un veşmânt religios, o casulă din anii 1485 - 1495”, a transmis într-un comunicat dr. Alexandru Constantin Chituţă, şeful departamentului de marketing la Muzeul Naţional Brukenthal.

Expoziţia „Boticelli, artist şi designer” organizată în capitala Franţei este realizată sub patronajul Ambasadei Italiei în Franţa şi reuneşte lucrări de artă din muzee din zece ţări - Muzeul de Stat din Berlin, Muzeul de Arte Frumoase din Ottawa, Muzeul Vatican şi Biblioteca Apostolică Vaticană, Colecţia The Bass din Miami, Muzeul Luvru din Paris, Galeria Uffizi din Florenţa, Rijkmuseum din Amsterdam şi Galeria Naţională din Londra.

Muzeul Naţional Brukenthal a mai expus la muzeul privat Jacquemart-André din Paris în decursul timpului.

Prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Naţional Brukenthal a explicat: „La mai bine de 10 ani distanţă de expoziţia exclusivă a Muzeului Naţional Brukenthal realizată la Muzeul Jacquemart-André din Paris aflat în apropierea Arcului de Triumf şi a Palatului Élysée, instituţia noastră are onoarea de a participa la o altă manifestare artistică în acelaşi muzeu cu o piesă de o valoare istorică, religioasă şi culturală deosebită, o casulă realizată după Sandro Boticelli”.

Expoziţia din Paris poate fi vizitată până în 24 ianuarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.