Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti a anunţat, miercuri, lansarea unei aplicaţiI mobile intitulate „Muzeul Hărţilor - Lumea pe hartă", care prezintă informaţii despre cartografi celebri, hărţi valoroase şi poate acompania şi ghida vizita în instituţia muzeală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia, care invită utilizatorii să exploreze hărţi ale regiunilor istorice locuite de români din cele mai vechi timpuri, este disponibilă în sistem Android şi iOS în limba română, şi în curând în limba engleză, informează instituţia muzeală.

Aplicaţia „Muzeul Hărţilor - Lumea pe hartă
Aplicaţia „Muzeul Hărţilor - Lumea pe hartă"

Aplicaţia a fost lansată în perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi a fost realizată în urma parteneriatului dintre Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi şi Asociaţia Identitate Culturală Contemporană, prin efortul voluntar al inginerilor software de la Gemini Solutions.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) este singura instituţie culturală cu acest specific din România şi printre puţinele din lume. Muzeul deţine o colecţie de peste 750 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile române, dar şi ţările Europei şi alte continente. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.