O plângere a fost depusă, miercuri, de către directorul Muzeului Luvru pentru "ameninţare cu atentatul", a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Faptele ar fi avut loc duminică, 17 martie. Ameninţarea a fost făcută prin intermediul unui formular de contact completat în limba engleză şi trimis la ora 3.47 prin intermediul site-ului muzeului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-am angajat să aruncăm în aer Mona Lisa şi multe alte capodopere. Doar un avertisment: 100 kg de C4 fac multe pagube. Părinţii fondatori ai Confederaţiei", a fost mesajul scris în limba lui Shakespeare, potrivit informaţiilor Le Figaro.

În momentul incidentului, Musée du Louvre a cerut ofiţerului de serviciu din cadrul Ministerului Culturii, responsabil cu apărarea şi securitatea, să efectueze o inspecţie amănunţită a instituţiei. Niciun obiect nu a fost găsit de acest agent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.