Muzeul Luvru oferă publicului, prin licitaţie, şansa de a participa la examinarea anuală a picturii „Mona Lisa” şi o plimbare pe acoperişul istoric al clădirii din Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o pierdere de zeci de milioane de euro, anul acesta, reprezentanţii celei mai cunoscute galerii de artă din lume, care găzduieşte opera din 1503 a lui Leonardo DaVinci, au decis să invite oamenii să participe la o licitaţie pentru a asista la examinarea anuală a lucrării, putând astfel, în premieră, să o observe de aproape.

În mod normal, „Mona Lisa” poate fi văzută de la o distanţă de 5 metri.

În fiecare an, pictura este scoasă din cutia din sticlă şi inspectată şi doar lideri mondiali invitaţi speciali au putut să participe la acest proces până acum. 

Reprezentanţii muzeului speră să obţină până la 30.000 de euro pentru „Mona Lisa Experience”.

Anul acesta, din cauza pandemiei, numărul vizitatorilor a scăzut cu 75%, iar muzeul va înregistra pierderi de până la 90 de milioane de euro, potrivit unui reprezentant.

Muzeul Luvru a primit, în 2019, aproximativ 10 milioane de vizitatori, însă anul acesta a fost închis mai mult de cinci luni.

În Franţa, muzeele, teatrele şi sălile de cinema ar urma să poată fi redeschise pe 15 decembrie, dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 scade suficient, până la maxim 5.000 de cazuri pe zi, după cum a spus preşedintele Emmanuel Macron.

Luvru va primi un sprijin de 46 de milioane de euro din partea statului, iar sumele obţinute din licitaţie vor fi folosite pentru organizarea unui nou studio pentru proiecte educaţionale, care ar urma să fie inaugurat toamna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.