Muzeul Luvru a suportat în 2020 consecinţele pandemiei de Covid-19, înregistrând o scădere a intrărilor de 72% în raport cu 2019, şi pierderi de venituri de mai mult de 90 de milioane de euro, a anunţat vineri instituţia, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare muzeu din lume, închis timp de şase luni, a primit 2,7 milioane de vizitatori în 2020, în comparaţie cu 9,6 milioane în 2019 şi recordul absolut de 10,2 milioane de vizitatori în 2018. 

În perioada de vară, muzeul, privat de cei mai mari admiratori - turişti americani, chinezi, japonezi, brazilieni - ce reprezintă în mod obişnuit 75% din vizitatori - a primit public francez: 84% din vizitatori.              

În ciuda expoziţiilor-vedetă "Léonard de Vinci" (1,1 milioane de vizitatori) care s-a încheiat înainte de primul lockdown, pierderi de venituri de mai mult de 90 de milioane de euro, ajutorul de la stat ajungând la 46 de milioane de euro. 

Anul 2020 a fost marcat de o diversificare semnificativă a ofertei online a muzeului, care numără 9,3 milioane de abonaţi pe reţelele de socializare (+1,02 milioane de abonaţi în raport cu 2019), şi 21 de milioane de vizite pe site-ul louvre.fr.

Expoziţiile "Le Corps et l'ame de Donatello a Michel-Ange" şi "Altdorfer" au fost prelungite şi după ianuarie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.