Muzeul Guggenheim Abu Dhabi va fi inaugurat în 2026, potrivit directorului instituţiei, Richard Armstrong, citat de theartnewspaper.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o conferinţă de presă susţinută marţi la Basel, el a declarat: „Credem că ar trebui să fie cinci ani de săptămâna viitoare. Pare că totul se leagă, astfel că putem spune ceva clar. A fost o gestaţie oarecum lungă”.

Directorul a menţionat că în curând va face o vizită în Orientul Mijlociu.

Guggenheim Abu Dhabi, avanpost al Solomon R. Guggenheim Foundation, a fost anunţat în 2006, iar iniţial urma să fie inaugurat după şase ani. Deschiderea lui a fost ulterior amânată pentru 2017, dată nefezabilă.

Proiectată de Frank Gehry, acum în vârstă de 92 de ani, clădirea va fi cel mai mare spaţiu al Guggenheim, cu aproximativ 30.000 de metri pătraţi.

„Clădirea noastră este provocatoare, va fi marea lui operă de artă de final”, a spus Armstrong referindu-se la Gehry. 

El a mai afirmat că au fost făcute numeroase achiziţii pentru muzeul nou, în regiune şi la nivel global, şi că, în prezent, colecţia Guggenheim Abu Dhabi cuprinde aproximativ 600 de piese, unele de dimensiuni „eroice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.