Muzeul Grévin din Praga, dedicat figurilor din ceară, care a fost inaugurat în aprilie 2014, şi-a închis marţi porţile din cauza pierderilor financiare înregistrate în ultimii doi ani, a anunţat conducerea instituţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ciuda creşterii anuale a numărului de vizitatori şi a cifrei de afaceri, acest proiect ambiţios nu a atins un buget echilibrat din cauza costurilor ridicate de întreţinere", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul muzeului. 

"Proiectul era foarte ambiţios şi deja investiţia iniţială a fost destul de mare", a afirmat pentru AFP directoarea de marketing a muzeului, Daniela Pedret. 

Ea a adăugat că "numărul anual de vizitatori se situa în jurul cifrei de 180.000, 50% cehi şi 50% turişti străini". 

Instalat pe trei niveluri şi pe o suprafaţă totală de peste 3.000 de metri pătraţi, muzeul praghez oferea un spaţiu mare personalităţilor locale, precum fostul preşedinte Vaclav Havel, atletul Emil Zatopek, fotbaliştii Pavel Nedved şi Petr Cech, dar şi pe celebra "Krtek" (Cârtiţa), vedetă în zeci de filme de animaţie pentru copii. 

Vizitatorii puteau să-i întâlnească printre personajele din ceară pe liderul politic şi spiritual indian Mahatma Gandhi, pe actorul britanic Charlie Chaplin, actorul francez Gérard Depardieu, muzicianul american de jazz Louis Armstrong şi actriţa americană Marilyn Monroe.

Muzeul Grévin din Praga a fost deschis într-o clădire construită la începutul secolului al XX-lea pentru industriaşul ceh Tomas Bata (1876-1932) şi situat pe strada comercială Celetna din zona pietonală a Centrului vechi. 

Edificiul din Praga era al doilea muzeu Grévin din străinătate deschis după cel din Montreal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.