Muzeul „J. Paul Getty” din Los Angeles a anunţat că va restitui în septembrie Italiei grupul sculptural din teracotă, în mărime naturală, „Orpheus and the Sirens”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Muzeul lucrează cu Ministerul Culturii pentru a aranja restituirea altor patru obiecte la o dată ce urmează a fi stabilită.

În conformitate cu politica Getty de returnare a obiectelor în ţara lor de origine sau în ţara în care au fost descoperite, atunci când informaţii valide indică faptul că au fost furate sau excavate ilegal, Muzeul a retras obiectele din expoziţie şi le pregăteşte pentru transportul la Roma în septembrie, unde se vor alătura colecţiilor ce vor fi desemnate de Ministerul Culturii.

Fragilitatea extremă a ansamblului „Orfeu şi Sirenele” necesită echipamente şi proceduri special adaptate - un domeniu de expertiză în care Getty are o experienţă vastă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.