Cea mai nouă producţie din repertoriul Teatrului Metropolis, musicalul "Un basm urban", text scris şi regizat de tânărul Norbert Boda, a avut premiera luni. Spectacolul plin de umor aduce în atenţia publicului povestea a cinci tineri orfani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adolescenţii reuşesc să-şi depăşească statutul de persoane defavorizate transformând toate obstacolele cu care se confruntă, într-o joacă. Ei luptă şi suferă în timp ce cântă cu zâmbetul pe buze iar cheia de joc devine una ludică, plină de energie.

Tinerii actori Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Stella Cora, Francesca Fülöp şi David Drugaru (unii dintre ei debutând pe o scenă profesionistă) au curajul de a experimenta forme teatrale dinamice şi poate chiar atipice, interpretându-i pe cei cinci orfani principali care formează trupa Omega Cinci, unită prin dragostea lor comună pentru muzica urbană.

Hip-hopul e caracterizat prin versuri poetice cu mesaj și atitudine rebelă, iar acest gen s-a desprins din realitățile socio-politice ale comunităților defavorizate, subjugate de nedreptate şi corupție. Ei, alături de Teona Stavarachi, Ştefan Alexandru Iancu şi Irina Sibef testează teatralitatea muzicii hip-hop pe scenă.

„Piesa are o tentă socială, deoarece prezintă diferite problematici din cadrul centrelor de plasament, însă focusul principal este povestea și triumful personajelor care au reușit să-și depășească condiția de orfan. Vreau ca prin acest spectacol să ofer spectatorilor prilejul de a-și transforma percepția generală asupra persoanelor defavorizate, din cea de victimă într-una de erou. Totodată, pe lângă aceste teme grele, doresc în primul rând ca lumea să se distreze, să vrea să danseze, să cânte cu actorii şi să se emoţioneze sub influenţa muzicii urbane.", a declarat Norbert Boda, regizorul şi dramaturgul spectacolului.

Muzica spectacolului este semnată de RAW BeatGang iar coregrafia de Roxana Fânaţă. 

Musicalul „Un basm urban" de Norbert Boda este unul dintre cele patru proiecte câştigătoare în cadrul programului "StarT" dedicat tinerilor creatori de teatru. 

Programul "StarT", iniţiat de Teatrul Metropolis, a fost lansat în data de 15 septembrie 2022 şi este dedicat tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil (actori şi regizori).

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, programul "StarT" a urmărit atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru, cât şi realizarea unei baze de date destinate absolvenţilor de Arta Actorului (actori şi actriţe).

"Ne bucurăm că venim în continuare în sprijinul tinerilor creatori de teatru şi că la această primă ediţie a programului StarT am descoperit tineri artişti talentaţi pe care, începând de astăzi, îi aducem în faţa publicului iubitor de teatru, pentru cei mai mulţi dintre ei, Teatrul Metropolis reprezentând o rampă de lansare. Nu în ultimul rând, mulţumim municipalităţii pentru faptul că ne-a sprijinit în demersul nostru de a realiza proiectul StarT", spune Viorel Păunescu, director interimar al Teatrului Metropolis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.