"Moonage Daydream", un film care explorează geniul creativ al lui David Bowie, va fi proiectat vineri, 16 septembrie, la Cineplexx Băneasa. O odisee cinematografică aflată la graniţa dintre documentar şi imaginaţie, "Moonage Daydream" este regizat de Brett Morgen, cunoscut pentru "Cobain: Montage of Heck", un documentar despre liderul formaţiei Nirvana, sau "Jane", care spune povestea lui Jane Goodall, cercetătoarea pionieră în studiul primatelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţia va avea loc vineri, 16 septembrie, de la ora 20:00, la Cineplexx Băneasa, în format audio Dolby Atmos de pe sala ULTRA.

Filmul va fi urmat de o petrecere tematică în Control Club (Strada Constantin Mille 4) începând cu ora 23:00, unde accesul se va face pe baza biletului la film.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.cineplexx.ro, din aplicaţia gratuită de mobil Cineplexx sau direct de la casele de bilete din cinema. Costul unui bilet la „Moonage Daydream” este de 70 de lei.

David Bowie a fost unul dintre cei mai prolifici, extravaganţi şi inovatori artişti ai erei moderne, considerat unul dintre creatorii curentului glam rock. Cu o carieră de peste 5 decenii, începută în anii ’70, Bowie este autorul unor hituri precum "Space Oddity", "Ashes to Ashes", "Let’s Dance", "Under Pressure" sau "Heroes", şi creatorul unor personaje iconice precum Ziggy Stardust sau The Thin White Duke. E cunoscut şi pentru rolurile principale jucate în filme precum "The Man Who Fell to Earth" (1976), "Just a Gigolo" (1978), "Merry Christmas, Mr. Lawrence" (1983) sau "Labyrinth" (1986). Munca lui a fost recompensată cu Premii Grammy, BAFTA sau Globurile de Aur, iar muzicieni precum Nirvana, Madonna sau U2 au declarat că David Bowie le-a influenţat profund carierele. A vândut peste 140 de milioane de albume în toată lumea.

În 2017, după moartea artistului, familia şi managerii lui Bowie i-au dat acces total regizorului Brett Morgen la arhivele Bowie, inclusiv la înregistrări originale ale muzicii sale. Timp de 5 ani, Morgen a creat o experienţă cinematografică care depăşeşte limitele oricărui gen şi care explorează mai multe laturi ale artistului, de la spiritualitate până la creativitate. "Moonage Daydream" ni-l arată pe David Bowie aşa cum a vrut el să îl vedem. Filmul a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2022.

Pe 16 septembrie va avea loc şi lansarea internaţională, în varianta digitală, a unui album muzical cu acelaşi nume. Discul va cuprinde piese rare cântate de Bowie, înregistrări live şi noi remixuri ale celor mai cunoscute hituri ale artistului, care se pot auzi şi pe coloana sonoră a filmului.

Proiecţia "Moonage Daydream" face parte dintr-o iniţiativă a Cinematecii TIFF, care îşi propune să organizeze lunar evenimente specială prin care să aducă în faţa publicului filme rare.

Seara de 16 septembrie este una importantă pentru cinefilii români. Pe lângă proiecţia de la Cineplexx Băneasa, aceştia sunt aşteptaţi în mai multe cinematografe din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca la Noaptea Albă a Filmului Românesc, dedicată celor mai recente producţii autohtone.

Cinemateca TIFF şi Noaptea Albă a Filmului Românesc sunt proiecte organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.