Expoziţia „Fashioning Masculinities: The Art of Menswear”, în care moda masculină este pusă faţă în faţă cu lucrări de artă de la Victoria and Albert Museum din Londra, va fi inaugurată pe 19 martie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Outfit-uri care au făcut senzaţie pe covorul roşu la gale precum Globurile de Aur şi Grammy vor fi puse alături de sculpturile Apollo del Belvedere şi ale lui Auguste Rodin în expoziţia dedicată evoluţiei vestimentaţiei masculine, potrivit The Guardian.

Prima retrospectivă de acest gen de la muzeul din South Kensington are ca obiectiv sărbătorirea începuturilor extravagante ale modei masculine alăturând mai mult de 100 de costume cu 100 de lucrări de artă din 1565 până în zilele noastre.

Curatoarele expoziţiei, Rosalind McKever, Claire Wilcos şi Marta Franceschini, care lucrează la aceasta de doi ani, vor să determine vizitatorii să îşi pună întrebări legat de istoria modei masculine şi despre cum este percepută astăzi masculinitate.

Vor fi juxtapuse tablouri de secol 18 ale unora ca Joshua Reynolds şi Jean-Baptiste Perronneau cu vestimentaţii semnate de designeri emergenţi precum Harris Reed şi Grace Wales Bonner, dar şi obiecte vestimentare create de JW Anderson şi Ludovic de Saint Sernin cu sculpturi, printuri de secol 20 şi fotografii.

Expoziţia urmează la V&A unor show-uri ca „Balenciaga: Shaping Fashion”, „Mary Quant” şi „Christian Dior: Designer of Dreams”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.