Muzeul Naţional de Artă al României a anunţat că a reziliat contractul prin care împrumuta Muzeului de Artă Timişoara 27 de lucrări ale lui Corneliu Baba care să fie expuse permanent, ca urmare a nerespectării acestuia. Picturile au ajuns înapoi la Palatul Regal din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii înstituţiei de la Bucureşti au precizat că picturile, care necesită intervenţii de restaurare, vor intra în laboratorul de profil al MNAR.

"În urma nerespectării de către Muzeul de Artă Timişoara a clauzei contractuale privind expunerea integrală a celor 27 de lucrări de Corneliu Baba, clasate în categoria juridică „Tezaur”, împrumutate acestei instituţii prin Contractul nr. 302/14.11.2017, Muzeul Naţional de Artă al României a fost nevoit să procedeze la rezilierea acestuia. În consecinţă, lucrările au fost aduse la sediul muzeului nostru, astăzi, 27 aprilie ac. În conformitate cu observaţiile făcute de comisia de specialişti a MNAR, care a examinat lucrările la Timişoara în data de 6 martie 2018, picturile ce necesită intervenţii de restaurare vor intra în laboratorul de profil al instituţiei noastre", se arată în comunicatul Muzeului.

Până la acest moment, nu există niciun angajament intern sau extern, referitor la un nou împrumut care să privească, fie şi parţial, aceste opere, subliniază conducerea MNAR. 

Conflictul a pornit de la faptul că instituţia de cultură timişoreană nu a respectat clauzele contractului de împrumut, semnat în 2006. Acesta prevedea că cele 27 lucrări să fie expuse în permanenţă. Pentru că patru dintre ele au rămas într-un depozit, MNAR a decis să rezilieze contractul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.