Lucrări de artă în care sunt reprezentaţi Hercule, Apolo, Venus şi Tezeu fac parte din primul traseu educativ online, intitulat "Zei şi eroi", lansat de Muzeul Naţional de Artă al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările care vor fi studiate sunt: "Lupta lui Hercule cu centaurul Nessus" de Luca Giordano, "Venus şi Amor" de Lucas Cranach cel Bătrân, "Apolo şi Dafne" de Franz Wouters şi "Tezeu şi Minotaurul" de Antoine-Louis Barye. 

Scopul principal al programului este de a oferi vizitatorilor o activitate interactivă în cadrul galeriilor din muzeu.

În fiecare zi de sâmbătă, un nou traseu va fi adăgat pe site şi pe pagina de Facebook a MNAR. 

Traseele ARTfel, disponibile pe site-ul instituţiei, www.mnar.arts.ro, la secţiunea „învaţă - trasee”, sunt realizate sub forma unui document ce poate fi descărcat gratuit pe telefonul mobil sau tipărit înainte de vizita la muzeu.

Vizitatorii au ocazia de a redescoperi muzeul şi de a afla informaţii interesante despre tema propusă, dar şi despre lucrările incluse în traseu. De asemenea, copiii se vor bucura şi de activităţile special gândite pentru ei: desenat, joc de roluri, vânătoare de indicii şi alte surprize.

În săptămânile următoare, alte galerii şi alte teme le vor oferi celor dornici un nou prilej să revină la muzeu şi să îl redescopere dintr-o nouă perspectivă ARTfel.

"Educaţia muzeală este o componentă importantă a activităţii Muzeului Naţional de Artă al României. Programele educative şi vizitele ghidate clasice pe care le organizăm, în mod normal, presupun un număr mai mare de participanţi. Ne-am adaptat contextului actual, am introdus ca noutate trasee tematice, menite să suplinească măcar parţial aceste activităţi şi să le ofere vizitatorilor, independent,timp de calitate în familie. Muzeul este viu, este al comunităţii şi merită să fie redescoperit", spune Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.

Pe perioada vacanţelor şcolare, copiii au acces gratuit la MNAR, iar preţul unui bilet pentru adulţi este de 15 lei pentru vizitarea unei galerii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.