Kunsthalle Bega şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană prezintă "PULS 20 - noi intrări în colecţia MNAC", o expoziţie curatoriată de Călin Dan, vineri, 14 mai, în intervalul orar 18.00 - 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PULS 20" prezintă la Kunsthalle Bega 148 de lucrări din achiziţiile care au intrat în patrimoniul MNAC anul trecut.

Este prima dată când Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) „iese” din casa sa, din aripa E4 a Palatului Parlamentului din Capitală, şi vine la Timişoara, la Kunsthalle Bega.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Muzeul Naţional de Artă Contemporană - MNAC Bucureşti împlineşte 20 de ani. Douăzeci de ani sunt ca 20 de zvâcniri de puls în corpul unui muzeu tânăr. Căutând calea dezvoltării autonome, MNAC a trebuit să îşi hrănească identitatea cu materia grea a unei colecţii moştenite de-a gata din timpuri când cuvintele contemporan şi colecţie aveau sensuri cu totul diferite. În câţiva paşi precauţi, MNAC şi-a extins inventarul, mai cu seamă anul trecut, când un număr important de titluri (180 mai precis) au fost adăugate prin achiziţie naraţiunii în evoluţie a culturii vizuale produse aici. Se pot spune multe despre acest corpus de lucrări, despre felul aproape miraculos în care el reuşeşte să ilustreze 50 de ani de producţie artistică locală, despre fascinanta diversitate a personalităţilor reunite prin efortul remarcabil al unui juriu de specialişti cu o cunoaştere profundă a istoriei recente a artelor din România. Sesiunea de achiziţii organizată de către MNAC în 2020, cu generosul sprijin al Ministerului Culturii, nu a fost doar un mecanism de politici culturale. Prin sinergia dintre o scenă artistică entuziastă (care a aşteptat 12 ani acest moment de recunoaştere) şi competenţa specialiştilor din muzeu şi din jurul acestuia s-a născut un remarcabil act de curatoriat colectiv. Rezultatul este această expoziţie, deschisă la sediul MNAC sub titlul "După doisprezece ani", spune Călin Dan, curatorul expoziţiei. 

"Producţia artistică din România în 180 de lucrări, şi prezentată acum la Kunsthalle Bega sub un titlu mai adecvat: "PULS 20". Discursul curatorial din care s-a născut PULS 20 a fost unul organic, expoziţia dezvoltându-se firesc, asemenea unei fiinţe vii, prin acţiuni şi re-acţiuni, prin provocări şi răspunsuri, printr-o continuitate procesuală fără precedent. Cel mai spontan proiect curatorial al Muzeului Naţional de Artă Contemporană îşi începe un bine meritat traseu naţional prin această generoasă invitaţie la Kunsthalle Bega”, transmite Călin Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.