Concertul susţinut de Mircea Tiberian, Ana Dubyk şi Marina Arsene alături de lectura autorului Cosmin Perţa vor inaugura, sâmbătă, de la ora 18.00, cea mai nouă stagiune iniţiată de UCIMR pentru a celebra creativitatea autorilor români de jazz şi literatură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul eveniment al Stagiunii de jazz şi literatură "Eufonii" la MNLR va avea loc sâmbătă, la Sala Perpessicius a Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă). Intrarea va fi liberă, rezervarea fiind esenţială la adresa rezervari.ucimr@gmail.com. 

Stagiunea ce se va desfăşura în perioada februarie - aprilie 2019 într-unul dintre spaţiile emblematice ale creativităţii româneşti - Muzeul Naţional al Literaturii Române - face parte din proiectul ambiţios "100 de ani în 100 de concerte", organizat de UCIMR cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Proiectul îl are ca invitat pe Mircea Tiberian, nume care a contribuit fundamental la evoluţia scenei de jazz din România, atât prin semnătura de autor, cât şi prin eforturile depuse constant pentru încurajarea noilor generaţii din jazz-ul românesc.

Cu o carieră în muzică de peste 40 de ani, Mircea Tiberian este pianist, compozitor, dar şi profesor în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti unde a fondat, şi coordonează în prezent, Departamentul de jazz.

Alături de Mircea Tiberian vor concerta Ana Dubyk şi Marina Arsene, două voci cu timbru aparte ce s-au făcut remarcate în ultimii ani la numeroase evenimente şi festivaluri de profil, impresionând juriile la concursurile de jazz. Iar Cosmin Perţa, unul dintre autorii reprezentativi ai generaţiei douămiiste, va continua timpul sonor al "Eufoniilor" de la MNLR prin spectacolul de lectură din care vor face parte unele dintre cele mai recente scrieri ale sale.

Următorul eveniment al Stagiunii "Eufonii" la MNLR va avea loc sâmbătă, 2 martie, de la ora 18:00 când invitat va fi Sorin Zlat Trio (Sorin Zlat - pian, Mihaela Alexa - voce, Michael Acker - contrabas), iar autoarea Svetlana Cârstean va citi din cele mai recente scrieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.