Nuvela "Nabokov la Braşov", semnată de Mircea Cărtărescu, va fi citită, miercuri, la Noaptea Literaturii din Budapesta, care are loc în intervalul orar 19.00-23.00, informează Institutul Cultural Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, 21 de spaţii culturale şi neconvenţionale din centrul Budapestei, sectorul 6, vor găzdui tot atâtea ţări care vor prezenta câte un fragment din proza unui scriitor contemporan, în interpretarea actorilor Teatrului Radnóti, la Noaptea Literaturii. Tema din acest an a evenimentului este dragostea.

Institutul Cultural Român Budapesta, în calitate de co-organizator, va participa la Noaptea Literaturii cu nuvela "Nabokov la Braşov", de Mircea Cărtărescu, în traducerea Gabriellei Koszta. Nuvela va fi citită de actorul Gazsó György în spaţiul de expoziţii al Centrului de Cercetare a Artei Artpool (1061 Budapest, str. Paulay Ede 60.)

Noaptea Literaturii este un proiect iniţiat de clusterul EUNIC (Reţeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura şi să apropie cititorii de literatura universală contemporană printr-un happening literar neconvenţional. Printre spaţiile alese sunt şi unele care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracţie specială. Lecturile vor fi repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe pe parcursul evenimentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.