Scriitorul Mircea Cărtărescu, surprins de vestea că interpretul şi compozitorul Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru Literatură, a scris pe pagina sa de Facebook că îi este milă de scriitorii adevăraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-am şters prima postare, făcută la mare surpriză. Poate-o s-o şterg şi pe-asta, că nu mi-am revenit din şoc şi încă vorbesc aiurea... Nu cred că Dylan avea nevoie de premiul ăsta; până la urmă, totuşi, de ce nu? Nimeni nu contestă că e un mare poet şi un geniu muzical (eu l-am şi tradus, uite coperta!) Dar mi-e atat de milă de scriitorii adevăraţi, Adonis, Ngugi, DeLillo şi alţi 2-3 care aproape că aveau premiul în buzunar! Cum naiba s-or simţi acum? Şi-mi pare atât de rău pentru marii scriitori care îmbătrânesc la coadă, maeştrii şi favoriţii mei: Pynchon, Lobo Antunes, Amos Oz, John Ashbery, Vila-Matas… Ne-a făcut-o comitetul Nobel de data asta!”, este mesajul lui Mircea Cărtărescu. 

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Anunţul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Stockholm.

La Editura Humanitas Fiction, în colecţia ”Poezia", a apărut în 2012 o selecţie de 100 de poeme din ”Lyrics” purtând titlul ”Suflare în vânt”, în traducerea lui Mircea Cărtărescu, care a întocmit antologia şi a semnat prefaţa volumului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.