Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a declarat, cu prilejul sărbătoririi sâmbătă a Zilei Mondiale a Artei, că arta rămâne o expresie a libertăţii şi îndeamnă să cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Arta, prin toate formele sale de manifestare, are puterea de a ne aduce laolaltă şi de a ne fi alinare sau chiar sprijin în vremurile dificile, ajutându-ne să nu pierdem din vedere esenţialul şi să mergem mai departe. Anul acesta, Ziua Mondială a Artei are loc în Sâmbăta mare, o zi extrem de importantă pentru credincioşii ortodocşi care aşteaptă Învierea Domnului, un alt prilej în care ne îngrijim să ne hrănim sufletul. Aşa că astăzi, poate mai mult ca oricând, îmi doresc să sărbătorim prin a ne întoarce spre sine, spre valorile fundamentale ale poporului român, şi să punem pe primul loc frumosul. Totodată, să nu uităm că arta însoţeşte omenirea din cele mai vechi timpuri şi, dincolo de valenţele ei sociale şi identitare, rămâne expresie a libertăţii. Să ne cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile lor!”, a transmis Lucian Romaşcanu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Celebrarea Zilei Mondiale a Artei este o iniţiativă a Asociaţiei Internaţionale a Artei din cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic, zi sărbătorită pentru prima oară în anul 2012, potrivit Ministerului Culturii.

Data a fost aleasă în mod simbolic, pentru a cinsti memoria lui Leonardo da Vinci, un sculptor, pictor, arhitect şi inventator complex, născut la 15 aprilie, în urmă cu 571 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.