Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis sâmbătă că ministrul George Ivaşcu i-a adus „un sincer şi cald omagiu, de înaltă preţuire şi respect” taragotistului Dumitru Fărcaş, căruia i-a oferit şi o diplomă de excelenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a avut loc vineri, la Cluj-Napoca, şi a marcat a 80-a aniversare a artistului. 

Prezent la spectacolul aniversar dedicat lui Dumitru Fărcaş, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a spus: „Mă emoţionează profund să mă aflu în faţa dumneavoastră şi a maestrului Fărcaş pe care îl preţuim cu toţii, din toată inima, atât pentru întreaga sa activitate, cât şi pentru omenia, generozitatea şi nobleţea prin care decenii întregi a fost punct de referinţă pentru adevăratul patriotism”.

Născut pe 12 mai 1938, Dumitru Fărcaş este originar din Maramureş, însă s-a stabilit în Cluj-Napoca după terminarea studiilor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în 1967.

Dumitru Fărcaş a primit titlul de „Cetăţean de onoare” al oraşului Phenian (Coreea de Nord) şi al oraşelor Cluj-Napoca, Bucureşti, Reşiţa şi Baia Mare. Este preşedinte de onoare al Congresului Internaţional al Taragotiştilor.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului, în 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

În 2008, Dumitru Fărcaş a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.