Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că ministerul pe care îl conduce sprijină atât financiar, cât şi cu experienţa specialiştilor de la nivel central, autorităţile locale şi judeţene din Timiş pentru derularea proiectului Timişoara, Capitală Culturală europeană, el subliniind însă că Primăria este „vioara întâi” în derularea acestui proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Noi am reuşit, după ani de zile, să deblocăm o lege care să asigure finanţarea atât a proiectelor culturale, cât şi a investiţiilor din zona Timişoarei, finanţare care merge şi către Primărie, şi către Consiliul Judeţean. Dar Ministerul – şi eu nu-mi doresc asta – ministerul nu trebuie să fie un actor neapărat implicat la acelaşi nivel cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean pentru că este, ca şi la Sibiu, este o chestiune de promovare locală, cu tot aspectul, sigur, internaţional. Primăria este vioara întâi, pentru că ea investeşte şi trage beneficiul în urma acestui proiect care se cheamă Capitală Culturală. Ministerul Culturii trebuie să fie un facilitator. Este cel care asigură finanţarea, şi am reuşit: sunt 52 de milioane de lei pentru proiecte culturale, sunt o sută şi vreo zece milioane, 1.145 milioane lei pentru investiţii în infrastructura culturală”, a afirmat Lucian Romaşcanu sâmbătă, la Prima TV, la emisiunea Insider Politic. 
Acesta a precizat că ministerul avizează, prin intermediul unei comisii, proiectele câştigătoare pe banii venişi de la bugetul de stat  şi că stă la dispoziţia organizatorilor „cu  tot know how-ul” specialiştilor de la nivel central.
„Îi vom sprijini, dar nu vrem să le luăm scena. Este a lor, cu tot sprijinul nostru şi sunt convins că va fi un proiect de succes” adaugă Romaşcanu. 
El va fi prezent, pe 17 februarie, la deschiderea acţiunilor derulate în cadrul proiectului, arătându-şi disponibilitatea de a fi prezent arătând că indiferent de persoană,  acesta este „un semnal pe care îl dă guvernul” în ceea ce priveşte susţinerea culturii. 
Ministrul a vorbit şi despre colaborarea sa cu primarul USR al Timişoarei Dominic Fritz arătând că a avut cu acesta „o colaborare lină”, care s-a rezumat la domeniul cultural. El spune că PSD nu a ţinut cont de faptul că la Timiş conducerea este asigurată, pe plan local de alte partide, subliniind: „Noi ne-am făcut treaba dincolo de politică şi sper din tot sufletul să trecem peste orice înseamnă politic, cultura nu trebuie să aibă impuneri politice”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.