Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat luni, de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, că speră ca în acest an Comitetul Patrimoniului Mondial să ia o decizie cu privire la nominalizarea „Ansamblului monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu” în lista sa UNESCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că una dintre cele mai valoroase celebrări ale personalităţii lui Brâncuşi este efortul României, prin Ministerul Culturii, de a pregăti un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne-am bucurat că ICOMOS (Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor) a reluat în 2023 evaluarea dosarului de nominalizare pentru „Ansamblul monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu”. Ministerul Culturii şi autorităţile locale din Târgu Jiu au organizat în iulie anul trecut misiunea tehnică de evaluare a experţilor ICOMOS şi sperăm că în acest an Comitetul Patrimoniului Mondial va lua o decizie cu privire la acest dosar”, a scris pe Facebook Raluca Turcan. „Coloana fără Sfârşit”, „Poarta Sărutului”, „Masa Tăcerii” şi „Aleea Scaunelor”, împreună cu cel care le-a creat merită recunoaşterea culturală de cel mai înalt nivel mondial – astăzi şi întotdeauna”, a adăugat ministrul Culturii. 

România sărbătoreşte, la 19 februarie, Ziua Naţională Constantin Brâncuşi şi 148 de ani de la naşterea marelui sculptor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.