Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat, vineri seară, după decesul sopranei Mariana Nicolesco, faptul că ”S-a stins o viaţă de om, o voce inconfundabilă, un artist complet”. ”Îi mulţumim Marianei Nicolesco pentru întreaga moştenire artistică, pentru tot ce a făcut pentru România în lume”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a stins o viaţă de om, o voce inconfundabilă, un artist complet. Regina del Belcanto, marea soprană a României, Mariana Nicolesco, a decedat astăzi, la vârsta de 73 de ani. Sunt profund îndurerat de această veste cumplită şi sunt alături de familie şi de toţi cei dragi. Îi mulţumim Marianei Nicolesco pentru întreaga moştenire artistică, pentru tot ce a făcut pentru România în lume! Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Mariana Nicolesco s-a născut la 28 noiembrie 1948, în comuna Găujani, judeţul Giurgiu. Personalitate aparte, a reuşit să abordeze un repertoriu de la baroc la contemporan, datorită genialităţii despre care menţionau si articolele vremii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.