Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanţii celor mai puternice case de producţie americane, în urma căreia a anunţat că există şanse de a fi reluată schema de ajutor pentru industria cinematografică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, 18.01.2023, am avut o întâlnire extrem de importantă cu Stanford McCoy, preşedintele EMEA Al Motion Picture Association, reprezentanţii celor mai puternice case de producţie americane. Împreună cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, am discutat despre reluarea schemei de ajutor pentru industria cinematografică, schemă oprită, din păcate, de ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui”, a precizat Romaşcanu. 

Schema reprezintă o restituire a unei sume de 35% din cea investită în România către producători, o schemă care funcţionează în aproape toate ţările, România având o concurenţă în această privinţă din Ungaria, Cehia, Serbia. 

„Avem premisele ca în trimestru 2 al acestui an să deblocăm schema trecută şi să punem în funcţiune o schemă nouă pentru perioada 2023-2027. Este vital pentru România în contextul în care majoritatea ţărilor din regiune au scheme funcţionale şi atractive pentru producători”, a anunţat ministrul Culturii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.