Prima fabrică de decoruri construită de o instituţie publică în România după 1989, numită Atelier Fabrica de Decoruri, care aparţine de Teatrul Naţional din Timişoara, va primi suma de 562.000 de lei, primă alocare financiară pentru 2020, a anunţat miercuri Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a vizitat miercuri fabrica inaugurată în mai 2012 de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara împreună cu Ada Hausvater, managerul TNT, Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului României, Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Inspirată din ateliere similare ale marilor teatre europene, cum ar fi Teatrul Odeon din Paris, Teatrul Naţional din Budapesta şi Piccolo Teatro din Milano, este concepută ca o linie de producţie ce oferă spaţiul necesar (5.500 de metri pătraţi) construcţiei unor structuri de mari dimensiuni.

În urmă cu o săptămână, aici a fost în vizită şi prim-ministrul Ludovic Orban.

„Am discutat cu premierul şi susţinem alocarea de fonduri deoarece poate să genereze venituri, dincolo de decoruri pentru instituţiile de teatru sau de spectacol din Romania. Ministerul Culturii va oferi începând cu acest an finanţarea necesară pentru ca acest proiect să devină unul sustenabil şi o carte de vizită pentru Timişoara la nivel internaţional. Prima alocare financiară pentru 2020 va fi de 562.000 lei”, a declarat ministrul Gheorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.