Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, consideră că textul moţiunii simple depuse împotriva sa este „de o subţirime, pe măsura autorilor”, dar se va prezenta în faţa parlamentarilor pentru a-şi prezenta activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am luat act de moţiunea simplă depusă de către de deputaţii USR. În mod normal, depunerea unei moţiuni este un exerciţiu democratic. De data aceasta, însă, citind textul, de o subţirime pe măsura autorilor, este, evident, un exerciţiu politic. Nu are nicio ancoră în realitatea activităţii Ministerului Culturii, singurul scop este ieşirea din umbra binemeritată a unui grup de parlamentari din ce în ce mai departe de aşteptările celor care i-au votat. Mă voi înfăţişa în faţa parlamentarilor şi îmi voi prezenta activitatea, cu convingerea unui rezultat final favorabil”, a spus Romaşcanu. 

USR a anunţat, marţi, că a depus moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, ca urmare a refuzului de a-l demite pe directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti.

„Teatrul Naţional Bucureşti, cea mai reprezentativă scenă a ţării, a fost transformată într-o platformă a propagandei extremiste pro-Kremlin, a antisemitismului şi revizionismului”, acuză formaţiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.